Musiikki on tärkeä osa September Openin tunnelmaa – viisi yhtyettä esiintyy


Tämän vuoden musiikkitarjontaan mahtuu keskiaikaista musiikkia, rokkia, big band -jazzia sekä luonnollisesti kunnon saaristolaistyylistä haitarimusiikkia. Näin laaja musiikin kirjo tarjoaa melkein jokaiselle jotakin.

Keskiajan markkinoilla soittaa jo Septemberin esiintyjien kantakaartiin lukeutuva Härkätien Leikarit (kuva: Marjo Gustafsson). Hämeenlinnalainen kokoonpano kuvailee tyyliään näin: ”Härkätien Leikarit on keskiaikaista markkinamusiikkia soittava yhtye, jonka ohjelmistosta löytyy musiikkia eri puolilta Eurooppaa. Leikarit vie kuulijan musiikkimatkalle Härkätieltä Flanderin ja Ranskan kautta Espanjaan ja Italiaan.”

Ancient Bear Cult on uusi tulokas markkinoilla, mutta on helppo jo ennakkoon arvata, että nämä mukaansatempaavat soittajat sopivat hiiliuunien lavalle kuin nakutetut. ABC kuvailee musiikkiaan folk-musiikiksi muinaissoittimilla.

Expon lavalla soittava Kimito Island Big Band lataa uskomattoman hienon setin perinnejazzia. Kappaleiden joukosta löytyy ikivihreitä klassikoita kuten My Funny Valentine, Mack the Knife, Blue Moon  ja monia muita. KIBB esiintyy tänä kesänä ainoastaan Expossa ja Söderlångvikin Omenpäivillä, joten kannatta olla paikalla! Vokalisteja ovat Alexander Enckell, Tuija Kuoppamäki, Sanna Järf ja Clara Reinikainen.

Perinteikäs haitariyhtye Dalsbruks Dragspelsklubb luo saaristolaistunnelmaa samalla lavalla, ja kahdella eri esiintymisellä.  Yhtyeen jäsen Ralf Eriksson jatkaa perinnelinjoilla vetämällä yhteislauluosuuden, jossa lauletaan rakkaita klassikoita. Suurin osa kappaleista on ruotsinkielisiä mutta haittaako tuo? Mukaan mahtuu toki myös ”Paratiisi”, Moskovan valot” ja ”Aamu Airistolla”.

Bio Ponyn vanhassa elokuvateatterissa soi rokki, kun Kake & Co nousee lavalle. Yhtye soittaa klassisia, tuttuja rokkikappaleita, jotka eivät jätä ketään kylmäksi. Lady Gagan Shallow, Rod Stewartin Maggie May  ja I Don’t Want To Talk About It ja jonkun verran Elviksen tuotantoa sekä Tina Turneria kuuluu uudistettuun ohjelmaan. (Konsertti on maksullinen, liput ovelta).

FacebookTwitterGoogle+Share