Tervetuloa Kemiönsaarelle!

 

Joko olet kokenut Bengtskärin ylvään graniittimajakan? Patikoinut Örön linnakesaaressa? Tai nauttinut Söderlångvikin kartanon ilmapiiristä? Monta muutakin matkailukohdetta löytyy.

Tervetuloa luonnonkauniille Kemiönsaarelle. Tämä meren ympäröimä, historiallinen kulttuuriympäristö on vierailun arvoinen vuoden ympäri. Kemiönsaaren kunta koostuu noin 3 000 saaresta ja luodosta, joista noin 30 on ympäri vuoden asuttuja.

Kemiönsaari on porttisi maailman kauniimpaan saaristoon – Saaristomeren kansallispuisto. Saaristomme kuuluu myös Saaristomeren biosfäärialueeseen, toinen kahdesta UNESCO-biosfäärialuuesta Suomessa. Rannikkoreitti on uusi pyöräilyreitti, joka yhdistää Teijon kansallispuiston metsä- ja järvimaisemat sekä Saaristomeren kansallispuiston upeat saaristomaisemat.
Kemiönsaaren nähtävyyksiin kuuluvat mm. Bengtskärin majakka, Örön linnakesaari, Taalintehtaan ruukkikylä, Högsåra, Söderlångvikin kartano sekä saaristokylät Rosala ja Hiittinen.

Kemiönsaaren tapahtuma-anti on runsas. Baltic Jazz, Festival Norpas, Kemiönsaaren musiikkijuhlat ja September Open houkuttelevat kävijöitä läheltä ja kaukaa.

Kunnan matkailusivuille tästä.

Kemiönsaari365-matkailumakasiini opastaa suosituimpiin matkailukohteisiin ja salaisimpiin mansikkapaikkoihin.

FacebookTwitterGoogle+Share