Med buss till Kimitoön

Under sommarmånaderna är det lätt och trevligt att åka buss på Kimitoön och ut i skärgården. Den direkta Archipelago HopOn-bussturen från Kampen i Helsingfors möjliggör en resa via Dalsbruk och Kasnäs vidare till Rosala och Hitis tre dagar varje vecka. Den andra satsningen, Ö-bussen, tar dig från Kimito via Västanfjärds byar till sommartorgen i Dalsbruk på onsdagar.


Det är möjligt att planera olika rutter till Kimitoöns besöksmål med hjälp av HopOn-bussen. Det lönar sig att kolla alla möjliga möjligheter för att röra sig runt i skärgården, och kombinera buss-, cykel- samt båt- och färjeresor i vårt underbara skärgårdslandskap. Om du utnyttjar Carfield-cykeluthyrningsställen, behöver du inte ens ta din egen cykel med dig!


Ö-bussen startar från Kimito centrum på sommaronsdagar. I dess tidtabell har man tagit hänsyn till förbindelsemöjligheter både mot Helsingfors och Åbo. Bussen åker ända till Dalsbruk, och längs rutten kan du besöka exempelvis Bjärkas Golf, restaurangen och inkvarteringsstället Kansakoulu eller Lammalas vackra naturstigar.