Gå till innehållet

Visit Kimitoön

Visit Kimitoön ansvarar för turismen i Kimitoöns kommun och har till uppgift att utveckla och marknadsföra Kimitoön som turistdestination.

En man ser på havslandskap med kikare i Vänö.

Visitkimitoön.fi och andra kanaler

Kimitoöns kommun upprätthåller turistsajten visitkimitoön.fi, och det är i huvudsak kommunens turism- och destinationsutvecklare som ansvarar för webbplatsens innehåll. Lokala turistföretag får kostnadsfritt synlighet för sina tjänster, produkter och evenemang på webbplatsen och i Kimitoöns evenemangskalender. Visit Kimitoön ansvarar också för att uppdatera Instagram- och Facebook-kanalerna.

Hur lägger jag till en produkt av mitt företag på webbplatsen?

Turistföretagen kan registrera sig och lägga till sina produkter avgiftsfritt i databasen DataHub, som upprätthålls av Visit Finland. Efter det laddar Visit Kimitoön upp produktkorten från gränssnittet till webbplatsen visitkimitoön.fi. Du kan lägga till logimöjligheter, restauranger, upplevelser, attraktioner, möten eller evenemangsprodukter i DataHub. Visit Finlands innehållskliniker ger dig tips om hur du fyller i produktkorten!

Nordic Gravel Series i Söderlångvik.

Kimitoöns besöksnäringsprogram 2022–2030

Kimitoöns besöksnäringsprogram klargör Visit Kimitoöns roll och strategiska mål fram till 2030. Läs besöksnäringsprogrammet i sin helhet här(gå till extern sida).(gå till extern sida)

Visit Kimitoöns roll

 1. Främja kommunens attraktionskraft genom utvecklings- och marknadsföringsåtgärder.
 2. Samarbeta och skapa förutsättningar för tredje och första sektorn genom att främja sysselsättningen samt öka omsättningen och skatteintäkterna.
 3. Leda och utveckla hållbar, digital turism och åretrunt-turism samt multilokalitet.
 4. Samordna intern och extern kommunikation.
 5. Utveckla och upprätthålla lokala, regionala och internationella nätverk.
 6. Leda och utveckla projekt och projektfinansiering som stöder kommunens strategi och
  besöksnäringsprogrammets mål.

Vision

Kimitoön, känt för sin kulturhistoria, nationalpark och gästfrihet, är lockande som resmål och bostadsort. Turismen och multilokaliteten på orten utvecklas ansvarsfullt i samarbete med besöksnäringen, kommuninvånarna och stugbefolkningen.

Strategiska mål

 1. Vi satsar på att öka Kimitoöns attraktionskraft
 2. Kimitoön är ett turistmål som lockar året om
 3. Företagens tillväxt stöds
 4. Strategisk marknadsföring
 5. Turismens ställning stärks i politiken

Ta kontakt