Siirry sisältöön

Näin saavut Kemiönsaareen

Kemiönsaari sijaitsee Luonais-Suomessa, alle tunnin ajomatkan päässä Turusta ja kahden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Saareen pääsee näistä kaupungeista autolla tai bussilla.
Kemiönsaari on myös portti kauniiseen saaristoon: yhteysaluksilla pääsee Kasnäsin satamasta Bengtskärin, Hiittinen-Rosalan ja Örön saarille ja Svartnäsin satamasta Högsåran saarelle.

Saapuminen bussilla

Kemiönsaareen pääsee kahdesta suunnasta, Turusta tai Salosta. Bussilinjat liikennöivät Kimitoön (Kemiö), Dragsfjärdin, Dalsbrukin (Taalintehdas) ja Kasnäsin kautta. Näillä kylien nimillä voit ostaa lippuja ja etsiä aikatauluja osoitteessa matkahuolto.fi(siirryt toiseen palveluun).

Kemiönsaari on pinta-alaltaan suuri, joten huomioithan kylien väliset etäisyydet. Autolla pääset helposti liikkumaan ympäri saarta. Autovuokraamoja löydät Salosta tai ympäröivistä isommista kaupungeista. Julkisen liikenteen ja pyöräilyn yhdistäminen on myös suosittu vaihtoehto.

Seutu+ kausi- ja sarjaliput

Bussilla matkustettaessa kannattaa hyödyntää edullisia Seutu+-lippuja Turku-Kemiönsaari ja Salo-Kemiönsaari reiteillä- Seutu+: kautta voit kätevästi ostaa kausi-, sarja- ja vuorokausilippuja, jolloin matkasi ovat entistäkin saumattomampia ja kustannustehokkaampia.

Etsi Kemiön, Dragsfjärdin, Taalintehdtaan ja Kasnäsin kyliä osoitteesta matkahuolto.fi saadaksesi bussiaikataulut.

Yhteysalukset ja lautat Kasnäsista ja Svartnäsista

Kasnäsin satamasta pääsee saariston suosittuihin saarikohteisiin, kuten Öröseen, Rosalaan ja Hiittisiin sekä Bengtskäriin.

Lauttalinjoja liikennöi Finferries, ja reitit sekä aikataulut löydät alempaa sivulta.

Pienelle Högsåran saarelle pääsee Svartnäsin lauttalaiturilta. Bussipysäkki on vain muutaman sadan metrin päässä laiturista, lähellä risteystä.

Saaristolautat.fi-sivustolla(siirryt toiseen palveluun) on myös epävirallinen kartta kaikista saaristomme lauttalinjoista.

Helsingistä Kemiönsaareen

Helsingistä Kemiön keskustaan on matkaa 160 kilometriä. Tämä matka taittuu autolla kahdessa tunnissa Turunväylää pitkin (Google Maps -reitti(siirryt toiseen palveluun)).

Julkisilla matkustettaessa bussin kyytiin voi hypätä Kampista tai mennä junalla Saloon ja sieltä bussilla Kemiönsaareen.

MATKAHUOLTO.FI(siirryt toiseen palveluun)
VR.FI(siirryt toiseen palveluun)

Huom!

Helsingin ja Turun välinen rautatieyhteys on pois käytöstä 24.6.-28.7. ja kaikki junat korvataan tällä aikavälillä busseilla. Huomioithan, ettei korvaavissa busseissa välttämättä voi kuljettaa pyöriä.

Turusta Kemiönsaareen

Turku on lähin suuri kaupunki, 60 kilometrin päässä. Kemiöön pääset autolla vajaassa tunnissa!

Bussit kulkevat Turun keskustasta sekä satamasta, mikä on hyödyllistä, jos saavut Turkuun meriteitse.

Voit käyttää Seutu+-lippua, kun matkustat Turusta. Bussiaikataulut sekä liput löydät kätevästi Seutu+:n omasta sovelluksesta.

SEUTU+(siirryt toiseen palveluun)

Tampereelta Kemiönsaareen

Tampere sijaitsee 200 km:n päässä Kemiönsaaresta. Autolla tämä tarkoittaa 2 tunnin ja 45 minuutin ajomatkaa (Google Maps -reitti(siirryt toiseen palveluun)).

Paras joukkoliikennereitti kulkee Turun kautta, jonne pääset junalla 1 tunnissa 40 minuutissa. Turun rautatieaseman edestä pääset Kemiönsaareen kulkevan bussin kyytiin.

MATKAHUOLTO.FI(siirryt toiseen palveluun)
VR.FI(siirryt toiseen palveluun)

Bussiaikataulut

Matkahuollon sivuilta löydät ajankohtaiset reitit ja aikataulut. Matkaliput voit ostaa Matkahuollon sivuilta tai Turusta matkustettaessa Seutu+:n sivuilta.

Lautta- ja risteilyaikataulut

Yhteysaluksilla ja lautoilla matkustaminen on yleensä ilmaista, lukuun ottamatta kaupallisia risteilyjä ja rahtialuksia. Saaristolautat.fi-sivustolta löydät helposti reitit ja aikataulut sekä maksuttomille lautoille että maksullisille risteilyille.