Siirry sisältöön

Alueen museot

Lähde aikamatkalle Kemiönsaareen tutustumaan saariston ainutlaatuiseen kulttuurihistoriaan! Saaren museoissa riittää nähtävää ja koettavaa koko perheelle.

Taalintehtaan Ruukinmuseo esittelee rautaruukin historiaa ja käsittää kahdeksan rakennusta, yksitoista hiiliuunia ja masuunin. Ensimmäinen masuuni rakennettiin vuonna 1686. Museo on osa Sagalundin lastenkulttuurikeskusta, joten lapsille löytyy esimerkiksi oma leikkihuone.

Björkbodan Lukkomuseo on vuonna 1979 avattu kulttuurihistoriallinen museo, joka esittelee lukonvalmistuksen historiaa 1840-luvulla rakennetussa työväenasunnossa. Museossa voi katsella erilaisia lukkoja ja heloja sekä 1970-luvun asuun sisustettua työläisasuntoa.

Jungfrusundin museo
Högsåran Kejsarhamnenissa esittelee kylän historiaa painottuen saaren entiseen luotsitoimintaan ja keisarillisiin vierailuihin. 

Söderlångvikin kartano esittelee mesenaatti Amos Andersonin elämää ja taidekokoelmaa upeassa miljöössä. 1930-luvun asuunsa entisöidyn tilan navetassa on kahvila sekä vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Bengtskärin majakka
on majesteettinen ja historiallisesti merkittävä rakennus ulkosaaristossa. Vuonna 1906 rakennetun majakassa voi tutustua 1941 käydyn Bengtskärin taisteluun ja tutkia sodan jälkeen rakennettua bunkkeria.

Örön linnakesaari on ulkoilmamuseoon verrattavissa oleva ainutlaatuinen paikka. Koko saari huokuu sotahistoriaa hyvin säilyneine kasarmialueineen, mukulakiviteineen ja Obukov-tykkeineen. Kaiken kruunaa saaren ainutlaatuinen luonto.