Siirry sisältöön

Saaristomeren kansallispuisto

Kansallispuistossa yhdistyvät erämaisten saaristojen rauha ja perinnemaisemien viehätys. Lähde lumoavalle seikkailulle saaristojen sokkeloihin taikka hengähtämään avaran ulapan äärelle! Suurenmoinen saaristo tekee lähtemättömän vaikutuksen vuodenajasta riippumatta.

Photo: Saara Atula

Saaristomeri on yksi maailman kauneimpia saaristoja ja luonnon puolesta Suomen rikkaimpia. Saaristomeren kansallispuisto on karujen kallioluotojen, metsäisten saarten, vaihtelevan luonnon ja suurten selkävesien valtakunta.

Voit liikkua kansallispuistossa omalla veneellä tai vuokrata veneen. Kansallispuiston saarille voi ottaa myös taksivenekyydin tai tutustua luontoon opastetuilla veneretkillä. Yhteysaluksilla matka taittuu saarille, joilta vielä löytyy ympärivuotista asutusta. Melojille ja retkiluistelijoille saaristojen sokkelot ja aavat ulapat tarjoavat lukemattomia mahdollisuuksia reittivalintoihin. Talvella voi kokea retkiluistelun vauhdin hurmaa ja ympäröivän luonnon hiljaisuutta huikaisevan kauniissa maisemassa.

Lisätiedot

Löydät kattavasti lisätietoa kansallispuistosta, liikkumisesta, palveluista, historiasta sekä luonnosta Metsähallituksen sivuilta.