Gå till innehållet

Övernattning i Bengtskär för en grupp

Nordens högsta fyr och Finlands sydligaste resemål välkomnar dig till den yttre skärgården! Fyren höjer sig 52 meter över havet i Norra Östersjön. Ön är en del av Åbolands skärgård, och den närmaste skärgårdsbyn Rosala ligger 15 kilometer norr om Bengtskär.

Fyren är byggd år 1906 och har bevittnat många dramatiska skeden i Finlands historia. Den som kliver ända upp i tornets lyktrum belönas med en hisnande havsutsikt, och i nedre våningars utställningar kan du bekanta dig bland annat med fyrvaktarnas liv, krigshistoria och skärgårdens natur. På våren kan man skåda hundratals av häckande ejdrar på ön och på sensommaren beundra den magnifika stjärnhimlen och Vintergatan på klara nätter. Övernattande gäster njuter av lugnet på kvällen, den utsökta maten och bastuns mjuka värme.

Bengtskärs fyr erbjuder en fantastisk miljö för möten, fester och andra gruppresor. I besöket ingår rundresa med båt från Kimitoön, övernattning i fyren, kvällsbastu och måltiderna. Fyren är i gruppens privat bruk från middag till frukost. Alla resor till fyren har en väderreservation.

Sesonki

Sopiva kokemus maj, juni, juli, augusti, september.

Aurinko ja pilvi