Siirry sisältöön

TOP 5 luontokohteet

1. Saaristomeren kansallispuisto

Saaristomeren kansallispuisto tuhansine saarineen on kuin luotu seikkailuihin. Vuokraa vene, kajakki tai ota venekyyti jollekin Saaristomeren kansallispuiston upeista saarista. Kierrä Höglandetin tai Yxskärin luontopolut, joilla voit tavata lampaita laiduntamassa. Tutustu vuoden ympäri Örön linnakesaaren kiehtoviin tarinoihin ja rikkaaseen luontoon.

2. Vaella Purunpään luontopolku

Kemiönsaaren pisin retkeilyreitti johdattaa Söderlångvikin kartanolta kallioharjanteita pitkin meren äärelle. Pidä taukoa Sundsvedjan laavulla ja nauti Glasbergetin huikeista näköaloista.

3. Erämainen Stora Masugnsträsket

Taalintehtaan Stora Masugnsträsketin järven erämaisesta tunnusta pääsee nauttimaan vuoden ympäri. Melo järvellä kanootilla, hiihdä talvella järven jäällä, pelaa sulan maan aikaan frisbeegolfia järven rantametsässä tai kulje järven laitaa Senatsbergetin luontopolulla.

4. Pyöräilijän Rannikkoreitti

Rannikkoreittiä pitkin pääsee pyöräilemään Salon ja Raaseporin kautta Hankoon, josta voi jatka kesäisin venekyydillä takaisin Kemiönsaarelle, Kasnäsiin. Kesän ulkopuolella voit tehdä reilun 100 kilometrin lenkin Kemiönsaaren pääsaarella. Polkupyöriä saat vuokrattua useista Kemiönsaaren matkailukohteista myös lyhyempiä pyöräretkiä varten.

5. Amospuisto on luontoliikkujan keidas

Kemiön keskustan lähellä sijaitseva Amospuisto on luontoliikkujan keidas. Urheilukenttien lomasta lähtee ulkoilureitti, joka sopii myös polkujuoksijalle ja maastopyöräilijälle. Sekä ulkoilureitti että puistosta lähtevä frisbeegolfrata johdattavat metsän siimekseen ja laavulle.