Siirry sisältöön

Uniikit tapahtumat

Kemiönsaaren suurimmat tapahtumat ajoittuvat kesä-marraskuun väliin. Niissä kaikissa on oma tunnelmansa, ja kaikilla on jotain ainutlaatuista tarjottavanaan. Kirjavaan joukkoon mahtuu muun muassa omenashoppailua Söderlångivikn kartanolla, valotaidetta keskellä alakuloisinta marraskuuta ja klassista jazzia Taalintehtaan ruukkikylässä keskikesän lämmössä!

Kaksi henkilöä piemässä.

mÖrkö festival

Mörkö on Kemiönsaarella kiertävä pimeän ajan festivaali. Kantavana ideana on pimeyden tutkiminen. Mörkö on aiemmin vieraillut mm. Taalintehtaalla, Örössä ja Björkbodassa. 

Joulunajan tapahtumat

Kemiönsaaressa voi nauttia joulupöytien antimista ja kylien omista joulumarkkinoista! Oskarinmarkkinat Sagalundissa, Pikkujoulumarkkinat Kalkholmenissa, Joulumarkkinat Taalintehtaan ruukkikylässä ja Kemiön joulumarkkinat kuuluvat jo jokavuotisiin perinteisiin. 

Uusivuosi Örön saarella

Vietä uusivuosi Saaristomeren kansallispuistossa nauttien hyvästä ruoasta ja luonnonrauhasta. 

Lapset kokeilevat jousiammuntaa.

Viikinkien Talvikisat

Talviriemua viikinkien tyyliin! Lähde mukaan viikinkikisoihin, ja kokeile kirveenheittoa, jousiammuntaa ja keihäänheittoa!

Söderlångvik

Nordic Gravel Series

Saaristo on gravel-pyöräilijöiden paratiisi. Tapahtuman 130 km:n reitin maasto on mäkistä ja aaltoilevaa, erämaamaisten metsien halki kulkevien pienten sorateiden paratiisi. On myös 40 ja 85 km:n reitit. Tapahtuma on kaikille avoin.

Baltic Jazz

Baltic Jazz

Svengaava koko perheen tapahtuma Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä, jossa klassisen jazzin eri tyylisuunnat yhdistyvät saumattomasti muihin musiikkisuuntauksiin. Jazzlegenda Antti Sarpila on toiminut taiteellisena johtajana vuodesta 2002.

Kemiönsaaren musiikkijuhlat

Heinäkuussa järjestettävä viikon pituinen kamarimusiikkifestivaali Kemiönsaaren kirkoissa ja kartanoissa sisältää korkeatasoisia musiikkiesityksiä, jotka kattavat sekä vanhemman että uuden tuotannon kotimaisten ja kansainvälisten huippumuusikoiden esittämänä.

Festival Norpas

Elokuussa Taalintehtaan ruukkikylässä järjestettävän festivaalin ohjelmassa totuttuun tapaan laaja kattaus kansainvälisiä ja kotimaisia artisteja ja esityksiä, työpajoja, taidenäyttelyitä sekä elokuvia. Festivaalin musiikkiohjelma ammentaa erityisesti elektronisesta musiikista, klassisesta musiikista ja kansanperinteestä, joihin kaikkiin tartutaan myös uusin välinein ja soundein. 

Muinaistulien yö

Jo muinaisaikoina Itämeren rannikolla tulia sytytettiin merenkulkijoiden varoitusmerkkinä ja tiennäyttäjinä. Muinaistulien yötä alettiin viettää nykyisessä muodossaan vuonna 1992, ja elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestetty tapahtuma symboloi kesäkauden päättymistä.

September Open

Ohjelmaan kuuluvat mm. turnajaiset, taistelunäytökset, narrit ja erilaiset musiikkiesitykset. Tapahtuman sadonkorjuumarkkinoilta löytyy runsas valikoima paikallisia ja lähituotettuja herkkuja. 

Söderlångvikin kartanon Omenapäivä

Vietämme Omenapäivää juhlistaaksemme hienoja kotimaisia omenoitamme! Omenapäivä järjestetään joka vuosi syyskuun viimeisenä lauantaina.