Gå till innehållet

Konst och utsällningar

Kimitoön bjuder på mycket att se och uppleva också för konstälskare. Utöver festivaler kan du beundra miljökonstverk, besöka konstutställningar eller njuta av teaterföreställningar och filmer!

Kulturhus Björkboda

Kulturhus Björkboda, även kallat KUBU, öppnades 2022 och är ett mångfunktionellt gemenskapshus mitt på Kimitoön. I den 110 år gamla skolbyggnaden finns tillfälliga utställningar, en butik för konsthantverk, en sal och en scen, ett kök och ett popup-kafé samt verkstads-, mötes- och samarbetslokaler.

Här får du beundra galleriets varierande utställningar där det presenteras både inhemska och internationella konstnärers verk.

Norpas Artpark

Norpas rf har producerat offentlig miljökonst, bildkonst och skulpturer för konstparken Artpark i bruksorten Dalsbruk sedan 2017. För närvarande finns det fyra verk i parken. Tre av dem är skulpturala miljökonstverk och en är en väggmålning. Artparks verk är permanenta, men vissa, särskilt miljökonstverken, är avsiktligt gjorda för att formas av naturen, och ibland av människan som en del av naturen.

Yhdessä olemme ryhmä - ympäristötaideteos.
Villa Lande Bio Fix

Kulturhus Villa Lande

I Villa Lande anordnas bland annat konserter, filmvisningar, seminarier och galakvällar. Huset är en plats för glada miner och fina upplevelser. I Villa Lande finns också ett antal företag, föreningar och ett bibliotek.

Rosmoteatteri – Rövarteatern

Rosmoteatteri-Rövarteatern är en professionellt driven amatörteater som har producerat tvåspråkiga föreställningar sedan 2017. Teatern finns i Dalsbruk.

Teatern har som mål att producera en komisk pjäs på båda inhemska språken varje sommar. Föreställningarna har har varit populära både bland ortsbor och fritidsbor. Rövarteaterns konstnärliga ledare är Juha Ruusuvuori och Sofia Törnqvist.

Mer att upptäcka: