Siirry sisältöön

Taide ja näyttelyt

Kemiönsaaressa riittää nähtävää ja koettavaa myös taiteen ystäville. Taidefestivaalien lisäksi voit ihailla ympäristötaideteoksia, käydä taidenäyttelyissä sekä nauttia teatteriesityksistä ja elokuvista!

Kulttuuritalo Björkboda

Kutsumanimeltään “KUBU” on vuonna 2022 avattu, yhteisöllinen monitoimitalo keskellä Kemiönsaarta. 110-vuotiaasta koulurakennuksesta löytyy vaihtuvia näyttelyitä, taidekäsityökauppa, sali ja lava, keittiö ja pop-up kahvila sekä työpaja-, kokous- ja yhteistyötiloja.

Täällä pääset nauttimaan gallerian vaihtuvista, kotimaisten ja kansainvälisten taiteilijoiden näyttelyistä.

Norpas Artpark

Norpas ry on tuottanut julkisia ympäristötaide-, kuvataide- ja veistosteoksia Taalintehtaan ruukkikylälle Artpark-teospuistoon vuodesta 2017. Teoksia on tällä hetkellä neljä, joista kolme veistoksellista ympäristötaideteosta sekä yksi on muraali. Artparkin teokset ovat pysyviä, mutta osa, erityisesti ympäristö-taideteoksista, on tarkoituksella tehty ja jätetty luonnon, miksei toisinaan myös ihmisen osana luontoa, muokattavaksi.

Yhdessä olemme ryhmä - ympäristötaideteos.
Villa Lande Bio Fix

Kulttuuritalo Villa Lande

Villa Landessa järjestetään muun muassa konsertteja, elokuvanäytöksiä, seminaareja ja gaalailtoja. Talo on iloisten ilmeiden ja hienojen kokemusten tyyssija. Villa Landessa toimii myös joukko yrityksiä, yhdistyksiä sekä kirjasto.

Rosmoteatteri – Rövarteatern

Rosmoteatteri-Rövarteatern on ammattilaisjohdolla toimiva amatööriteatteri, joka on valmistanut kaksikielisiä esityksiään vuodesta 2017. Teatteri toimii Taalintehtaan ruukkikylässä.

Rosmoteatterin tarkoitus on valmistaa kerran kesässä komediallinen näytelmä kahdella kotimaisella kielellä. Esitykset ovat saavuttaneet suursuosion niin paikallisten kuin kesäasukkaidenkin keskuudessa. Rosmoteatterin taiteelliset johtajat ovat Juha Ruusuvuori ja Sofia Törnqvist.

Tutustu myös: