Siirry sisältöön

Summer bucket list — kesä Kemiönsaaressa

Kesä lähestyy vauhdilla, ja mikä olisikaan parempi tapa viettää kesää kuin lähtemällä saaristoon. Kemiönsaari ja monipuoliset kohteemme tarjoavat kesäistä tekemistä kaikenlaisille vierailijoille. Nappaa artikkelista mieluisimmat kohteet ja aktiviteetit kesän 2024 bucketlistiin!

Saaristolaistunnelmaa

Saaristo on kesällä parhaimillaan. Kemiönsaaren lukuisissa saarissa riittää tutkittavaa ja koettavaa vaikka useammallekin reisulle.

Högsåra

Högsåran idyllinen tunnelma on kuin luotu kesäretkeä varten. Herkuttele Farmors Caféssa, joka täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Merkkipäivää juhlistetaan 7.7. vohvelijuhlien merkeissä. Rantabaari Rumpan Barissa(siirryt toiseen palveluun) voi käydä nauttimassa kesäisistä drinkeistä, ja viikonloppuisin baarissa pääsee kuuntelemaan live-musiikkia.

Farmors Café(siirryt toiseen palveluun) | Kuva: Marika Goman
Högsåran vierasvenesatama | Kuva: Pepe Korteniemi

Bengtskär & Hiittinen-Rosala

Jos haluat kokea kesällä jotakin uniikkia, nämä kohteet ovat sinulle! Bengtskärillä(siirryt toiseen palveluun) pääset tutustumaan Pohjoismaiden korkeimpaan majakkaan, ja Rosalassa sijaitsevassa Viikinkikeskuksessa(siirryt toiseen palveluun) rauta-ajan elämään Suomessa. Saariston loistoreitti-risteily kuljettaa sinut päiväretken merkeissä molempiin saariin.

Kesäkauden lopussa, elokuun viimeisenä päivänä, Viikinkikeskuksessa järjestetään Muinaistulien yö -tapahtuma(siirryt toiseen palveluun).

Kuva: Sami Mustonen
Hiittisissä ja Rosalassa saat kokea aitoa saaristolaistunnelmaa.

Saaristomeren kansallispuisto

Tutustu Saaristomeren kansallispuiston upeaan luontoon ja historiallisiin kohteisiin Örön linnakesaarella(siirryt toiseen palveluun). Jos haluat tehdä reissustasi aivan erityisen, kannattaa Öröseen matkustaa perinnejahti Eugenian(siirryt toiseen palveluun) kyydillä.

Eugenia tarjoaa myös kansanmusiikkiristeilyjä Vänön ja Vänoxan saarille!

Kuva: Jarmo Vehkakoski
Saaristomeren kansallispuistossa voi nähdä myös karvaisia kavereita.
Kuva: Jaska Poikonen

Kulttuurielämyksiä

Söderlångvikin historiallinen kartano on tilukseen jo itsessään nähtävyys, mutta kesän aikana kartanossa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia(siirryt toiseen palveluun). Söderlångviikiin vastikään avattu uusi ravintola Amos Krog(siirryt toiseen palveluun) tarjoilee herkullista ruokaa ja jälkiruuaksi voi käydä nauttimassa jäätelöä kartanon kahvilassa.

Söderlångvikin kartanon lähellä sijaitseva suosittu Ölmosin uimaranta on oiva paikka virkistävälle uinnille tai vaikka kokonaiselle rantapäivälle.

Kuva: Marika Goman
Kuva: Jill Karlsson

Sagalundin elävä ulkoilmamuseo on täydellinen kesäkohde koko perheelle! Kesäkuun lopussa järjestettävässä Sagalund elää -tapahtumassa on ohjelmaa kansantanssiesityksisä erilaisiin työpajoihin. Tänä vuonna tapahtuma juhlistaa 180 vuotta sitten syntynyttä opettaja ja Kirjailia Adèle Wenmania.

Kuva: Heikki Ilaskari

Taalintehtaalla riittää nähtävää ja koettavaa koko kesäksi. Lähde Ruukinmuseon(siirryt toiseen palveluun) järjestämälle opastetulle Ruukinkävelylle ihastelemaan alueen historiaa tai vietä iltaa Stall’s Bar & Foodissa(siirryt toiseen palveluun) livemusiikin tahtiin. Esiintyjinä on tänä kesänä esimerkiksi Banda Caribe Helsinki, Walter FM ja Juzzman.

Livemusiikista voi nauttia Taalintehtaalla myös heinäkuun alussa, kun historiallisessa ruukkimiljöössä järjestetään perinteinen Baltic Jazz -musiikkifestivaali(siirryt toiseen palveluun)!

Kuva: Cami Moberg-Nordgren

Luonnon helmassa

Kemiönsaaren luonto ei petä matkailijaa kesälläkään. Ihanasta saaristoluonnosta voi nauttia monella tavalla, mutta jos kaipaat pientä kesäseikkailua, kannattaa kokeilla kalliokiipeilyä, melomista tai husky-vaellusta!

Kuva: Teemu Saloriutta
Kuva: Sanna-Mari Kunttu

+ 2 vinkkiä