Gå till innehållet

Natursköna stunder och avkopplande upplevelser

Mars närmar sig sitt slut och i skärgården börjar våren så småningom vakna till liv. Den långa påskledigheten är ett utmärkt tillfälle att åka till Kimitoön för att njuta av våren. Här kan alla semesterfirare – familjer, par, kompisgäng eller ensamresenärer – koppla av med något meningsfullt att göra.

Foto: Jaska Poikonen

Mysa på hotell

För den som vill ha en bekväm och avslappnad semester är en hotellsemester ett utmärkt alternativ. Om du letar efter lite lyx kan du kolla in de mysiga villorna i skärgårdsbyn Merikruunu eller de atmosfäriskt inredda rummen på boutiquehotellet Ullman’s Villa. Om du är ute efter en fullständig flykt från vardagen kan du unna dig en spa-semester i Kasnäs.

Foto: Jaska Poikonen

Kolla in andra övernattningsalternativ på Kimitoön här.

Inspiration för kropp och själ

Foto: Teemu Saloriutta

För den som vill ha en aktiv semester finns det mycket att göra i Kimitoön. För att få ut det mesta av vårskärgården och dess fantastiska naturområden kan du utforska friluftslederna och naturstigarna. Passa till exempel på att njuta av en kopp kaffe med fantastiska landskap vid Sundsvedja vindskyddet. Bruksvandring i Dalsbruk ger en fascinerande inblick i områdets kulturhistoria.

Golfälskare kan få en tjuvstart på säsongen och finslipa sina golfslag på Bjärkas Golf(gå till extern sida), som har utsetts till Finlands bästa golfhotell, med 13 hål som ska öppnas till påsk.

Se vad annat du kan göra i Kimitoön!

Foto: Sanna-Mari Kunttu

Om du föredrar att tillbringa din tid inomhus kan du till exempel utforska museerna och utställningarna på Kimitoön. Kulturhus Björkboda visar just nu Panu Ruotsalos utställning Todellisia epätodellisuuksia ja epätodellisia todellisuuksia(gå till extern sida).

Läs mer om Kimitoöns kulturutbud här.

Händelser och gott humör

Under hela påsken anordnas olika evenemang runt om i Kimitoön. Välj de evenemang som bäst passar dina planer för att komplettera din Kimitoön-semester eller besök skärgården på en dagsutflykt!

Påskjippo på Söderlångvik

Lördag 30.3. kl. 11-17
Söderlångvik gård, Dragsfjärd

På programmet finns bland annat påskäggsjakt, det populära Afternoon Tea och påskäggsdekoration. Läs mer om evenemanget på Söderlångvik gårds webbsida(gå till extern sida).

Påskmarknaden i Dalsbruk

Lördag 30.3, kl. 11-14
Gamla Verkstad, Dalsbruk

För mer information om evenemanget, se vår evenemangskalender.

Påskbrasa i Kasnäs

Lördag 30.3, kl. 16-18
Kasnäs Mangelboden

Läs mer om evenemanget här.

Innan påskevenemanget kan du göra en avstickare till Kasnäs Paviljong(gå till extern sida) där en smaklig lunchbuffé serveras under hela påsken.

BIO Fix presenterar: Kung Fu Panda 4

Söndag 31.3. kl. 16-18
Villa Lande, Kimito

Mellan påskfirandet kan du koppla av en stund med att gå på bio. Klicka här för en mer detaljerad beskrivning av filmen och biljettpriserna.

DiscGolf Påsktävling

Måndag 1.4. kl. 9.30-16
Västanfjärd DiscGolfPark

På annandag påsk avgörs vem som kan kasta med mest precision när det tävlas i DiscGolf på Västanfjärd. Om sporten är en av dina hobbyer, kolla in tävlingskategorierna och anmälan här.

Foto: Teemu Saloriutta

Avkoppling, natur- och kulturupplevelser och aktiviteter – Kimitoön erbjuder allt du behöver för ett härligt påsklov. Välkommen att njuta av vårstämningen i Kimitoön!