Gå till innehållet

Julmagi på Kimitoön

December på Kimitoön är fylld av juliga evenemang som får en på gott humör. Från marknader till konserter och från pyssel till kalasandet – det finns något för alla.

Julstämning

Lillajulsmarknad i Västanfjärd

Julmarknader kan avnjutas runt om i Kimitoön. Västanfjärds traditionella Lillajulsmarknad äger rum den 1.12 klockan 17–19 på Kalkholmen.

Lillrödjans Julbod

I Lillrödjans julbutik finns klappar för alla smaker. I butiken säljs allt från hantverk till delikatesser. Butiken är öppen under perioden 1.12–20.12 klockan 11–17.

Smaker av jul

Julbord på Labbnäs

På Labbnäs julbord kan du njuta av det bästa av julen – goda smakupplevelser och gemenskap. Labbnäs erbjuder både jullunch och -middagar.

Juliga sysslande

Julpyssel i Kimito bibliotek

Pysselverkstaden, som är öppen för alla, är ett utmärkt tillfälle att göra juldekorationer och -kort till dig själv och dina nära och kära. Pysselverkstaden äger rum 4.12. klockan 13–17. Biblioteket står för materialet.

Julpyssel anordnas också i Västanfjärd och Dalsbruk under december.

Julrundan på Hitis-Rosala

Den stämningsfulla julrundan erbjuder varierat program i både Hitis och Rosala. Rundan ordnas 9.12 klockan 10–18.

Julmelodier

Välgörenhetsjulkonsert

För musikälskare finns det ett flertal juliga musikupplevelser att ta del av. Jussi och Jonas Lindbergs välgörenhetsjulkonserter samlar in pengar till bland annat äldrevården. Konserten kommer att framföras på fyra lokaler.

Du hittar alla Kimitoöns julevenemang i vår evenemangskalender genom att söka på ’jul’.