Gå till innehållet

Tillbringa vinterlovet i skärgården

Hur låter ett vinterlov i skärgården? I Kimitoön finns det mycket trevligt program för alla åldrar. Gör en dagsutflykt till en av våra besöksmål eller utnyttja din semester till fullo och planera aktiviteter över flera dagar.

Vinterlov i Söderlångvik

Söderlångvik gård organiserar program under hela semesterveckan. Ta del i vinterhattsverkstad, njut av en Afternoon Tea eller fräscha upp dig med ett vinterbad. På gården finns det möjlighet att bland annat åka pulka och åka skidor. Om du föredrar att tillbringa din tid inomhus kan du besöka museet eller Glassgaraget.

Läs mer om programmet i Söderlångvik här(gå till extern sida).

Vinterskoj i Sagalund

Sagalunds museum arrangerar ett vinterevenemang för hela familjen på tisdag den 20 februari. Det finns roliga aktiviteter både inne och ute.

Läs mer om Vinterskoj-evenemanget i kommunens evenemangskalendern eller i Facebook-evenemanget(gå till extern sida).

Isdisco

Ta fram skridskorna och häng med på discot! Under discot, som ordnas i torgisen invid Villa Lande i Kimito, ordnas bland annat en maskeradtävling och islimbo.

Läs mer om evenemanget här.

Konst i KUBU

Om du är konstälskare är Kulturhus Björkboda med två intressanta utställningar det perfekta vintersemestermålet. Andrew Gryf Patersons utställning Home Libraries are the New Black(gå till extern sida), visar hans personliga bibliotek, vars alla verk också finns att läsa i KUBUs salongen. Konstnären själv kommer att ta emot besökare.

Utställningen Vad gör vi här(gå till extern sida) samlar verk av tre konstnärer som förenas av sin individuella relation till Kimitoön. Verken i utställningen handlar bland annat om migration, förhållandet mellan natur och urban miljö, fåglar och konstnärernas egna erfarenheter från ungdomen.

Andra tips för vinterlovet i Kimitoön

Förutom besöksmålen och aktiviteterna i denna sida, är lovet en utmärkt tid att njuta av lokala delikatesser, besök sevärdheterna som håller öppet året runt eller skämma bort dig genom att övernatta i en hotell. Ännu fler roliga semesteraktiviteter hittar du på Kimitoöns kommuns webbplats(gå till extern sida).

Vad du än väljer att göra under vinterlovet i Kimitoön, hoppas vi att du får en möjlighet att slappna av och ladda batterierna!

Glöm inte att använda #vinterlovpåkimitoön och tagga oss @visitkimitoon om du vill dela dina vinterlovsäventyr med oss. Vi ser fram emot att se och höra om dina erfarenheter!