Siirry sisältöön

Taalintehtaan luonto- ja kulttuuripolut

Valitse reiteistä yksi tai monta!

Taalintehtaalla on useita merkittyjä luonto-ja kulttuuripolkuja, joista osa on toteutettu mobiilisti.
Lähöpaikka: Tullimäentie 7 , Taalintehdas

Ruukinkävely 3,5 km

Ruukinkävely johdattaa kulkijan tutustumaan Taalintehtaan kulttuuriympäristöön; kylän mielenkiintoiseen historiaan, mutta myös nykypäivään. Reitti on toteutettu osin mobiilisti sähköisenä tarinakarttana, jota kylälle pystytetyt fyysiset opastaulut tukevat.

Tutustu Ruukinkävelyn tarinakarttaan(siirryt toiseen palveluun).

Masuunilammen luontopolku & Lasten puuharetki 0,7 km

Masuunilammen luontopolku johdattaa vanhalta masuunilta lammen rantalehtoon, Pienen Masuunijärven
soistuneelle rannalle sekä karummille kalliomänniköille ja -kedoille. Matkan varrella on kymmenen luontopolkutaulua.

Masuunilammen luontopolun rinnalla kulkee Lasten puuharetki. Luontopolkua varten voit lainata Taalintehtaan kirjastosta tai Wahlstenin tavaratalosta maksutta repun, jossa on ohjeistus ja välineet tehtävien tekoon kahdelle luonnontutkijalle. Ikäsuositus tehtäville on 6-8 vuotta.

Senatsbergetin hyvinvointipolku 6,3 km

Senatsbergetin luontopolku johdattaa tummavetisten järvien rannoille ja mosaiikkimaisiin metsiin. Nimensä polku on saanut jylhästä kalliosta, jolta avautuu henkeäsalpaava näköala Suomen suurimman mereisen
saaren metsäiseen sydämeen sekä merelle. Kallion päältä löytyy myös laavu tulentekopaikkoineen ja näköalatorni. Reitin varrella on kymmenen luonnon hyvinvointivaikutuksista kertovaa taulua.

Pienen Masuunijärven polku 1,8 km

Polku kulkee erämaisen Lilla Masugnsträsketin rantaa pitkin. Polulla kulkee myös pitkospuita järven
länsiosassa olevan pienen suosaarekkeen yli. Ylös kalliolle kivutessa avautuu ihastuttava näköala tummavetiselle järvelle.

Koko perheen puuhapolku

Taalintehdas on mainio käyntikohde koko perheelle, sillä kylältä löytyy monenlaista puuhaa eri ikäisille, vuoden ympäri. Mobiilisti toteutettu tarinakartta ohjaa erilaisten kesä- ja talviaktiviteettien pariin Taalintehtaalla. Valitse puuhapolulta mieluisimmat tekemiset – tai jos sinulla on useampi päivä aikaa, testaa niitä kaikkia!

Tutustu Koko perheen puuhapolkuun(siirryt toiseen palveluun).