Siirry sisältöön

Talven hiljaisuutta ja tähtikirkkaita pakkasöitä

Saaristo elää talvellakin. Lossit ja yhteysalukset kulkevat asuttuihin saariin läpi vuoden. Ravintolat ja majoituspalvelut ovat avoinna rajoitetusti, mutta sopivasti palvellakseen niitä, jotka haluavat hakeutua saariston hiljaisuuteen. Nyt on hyvää aikaa hyggeillä; lukea kirjaa takkatulen loimussa villasukat jalassa ja nautiskella kynttilän valossa saariston makuja. Talvi on parasta aikaa itselle ja perheen yhdessäololle!

Talven pimenevät illat voi jakaa läheisten kesken.

Luonnon hiljaisuudessa piilee meditatiivinen rauha. Saaristomaisema on satumaisen kaunis meren lainehtiessa vapaana ja saarten peittyessä ensilumeen. Oma tunnelmansa on räntäsateessa ja lumipyryssä luontopolkuja pitkin saaristometsiä tallatessa. Saariston harmaasta löytyy loputtomasti sävyjä. Kun meri viimein jäätyy, retkiluistelijat kiitävät jääkenttien halki keskellä erämaista saaristoa. Pilkkijät odottavat kärsivällisinä kalasaalistaan.

Lumileikkeihin voivat osallistua myös karvaiset perheenjäsenet.

Erityistä saariston talvessa on pimeys, ja kun tuhansien tähtien tuike kaartuu taivaankannen yli linnunratana. Tällaisena taivasta ei näe kaupunkien valosaasteessa.

Sundsvedjan laavu tähtikirkkaana talviyönä.