Gå till innehållet

Höstfärger och mörknande kvällar

Under höstlovet kan du åka till skärgården för att vandra på naturstigar, cykla längs Kustrutten, beundra skärgårdens höstfärger och njuta av skördetidens delikatesser!

Det hektiska ger vika då högsäsongen lider mot sitt slut. Skördetiden, som kittlar smaklökarna börjar.

Under skördetid blir lokal mat viktigare.

Sommarvärmen dröjer sig länge kvar i havet och i klipporna. Då man paddlar bland öar och skär, kryssar fram med vindfyllda segel eller vandrar längs naturstigarna i skärgårdsskogarna känns det verkligen som att man befinner sig mitt i södra Finlands sista vildmarker.Havsvattnet klarnar och öppnar sitt fönster till en fascinerande värld under ytan. Längden på natt och dag är i balans då man kan njuta av solens upp- och nedgångar utan att behöva ge avkall på nattsömnen.

Det är njutbart att gå på naturstigarna i höstens friskhet.

Skärgårdens höstglöd är som grannast från början till mitten av oktober: byarnas, herrgårdarnas och kyrkornas otaliga lövträd har intensiva färger. Kraftiga höstvindar klär slutligen av alla träden och driver upp vita gäss på havet. Om du inte har varit med om en rytande höststorm vid havet eller lyssnat till dess dån inne i en stockstugas trygga värme, så har du ännu en oförglömlig upplevelse att se fram emot.

Kulturmiljöer erbjuder färgterapi.